Aby ste predišli plesniam, je dôležité dôkladne vetrať. Plesniam sa totiž darí vo vlhkom a teplom prostredí. Pokiaľ sa u Vás predsa len objavia, ako sa s nimi vysporiadať?

Dôležité pravidlo hovorí, že plesne sa nikdy nemáme snažiť zamaskovať iným náterom. Je naozaj dôležité plesne odstrániť, následne použiť penetráciu a povrch natrieť novou farbou.

 

Ako na to?


Na odstránenie plesní v interiéri vyrába značka Primalex radu Primalex Mykostop, ktorá má fungicídne účinky a prináša ucelený protiplesňový systém prevencie do interiéru.
 

Aké produkty ponúka?


Primalex Mykostop Čistič je profesionálny prostriedok, ktorý lokálne odstráni biologické nečistoty – riasy, plesne a huby predovšetkým v interiéri, príp. aj vo vonkajšom prostredí na fasády, terasy, schodiská a pod. Fungicídne látky prenikajú do hĺbky ošetrovaných materiálov a prinášajú tak zaručený výsledok. Tento produkt je dostupný taktiež ako koncentrát.
 

Primalex Mykostop prevencia obohacuje interiérové nátery Primalex o vysoko účinné fungicídne látky. Tento výrobok tak môžete zmiešať s ľubovoľnými Primalex interiérovými nátermi, ktoré následne získavajú preventívny účinok proti vzniku plesní.

Primalex Protiplesňová penetrácia je špeciálny prostriedok, ktorý obmedzuje tvorbu plesní. Je pri odstraňovaní plesní zásadný, preniká totiž do hĺbky podkladu, ktorý je plesniam vystavený rovnako ako povrchová maľba. Penetrácia povrch zjednocuje, spevňuje a zároveň zlepšuje priľnavosť ďalších vrstiev náteru.

 


Primalex Mykostop je biely interiérový náter, ktorý obsahuje účinné fungicídne látky, ktoré chránia náter proti plesniam a zároveň náter pôsobí ako prevencia. Farba vykazuje výbornú kryciu schopnosť a vyznačuje sa vysokou belosťou (min 92 % BaSO4).

Primalex Mykostop je vhodný do akýchkoľvek vnútorných vlhkých alebo zle vetrateľných miestností, akými sú napr. kúpeľne, WC, pivnice, chodby a iné technické priestory, kde sa plesne už vyskytli alebo ako prevencia voči ich možnému vzniku.

 


Krok za krokom


Ako správne postupovať pri likvidácii plesní?
  1. Ošetrite napadnutú stenu dezinfekčným prostriedkom Primalex Mykostop čistič proti plesniam, riasam a hubám.
  2. Nechajte prostriedok pôsobiť 24 hodín.
  3. Ošetrené miesto navlhčite, aby ste tak zabránili ďalšiemu šíreniu čiastočiek plesní v interiéri.
  4. Pleseň mechanicky za mokra odstráňte: zoškrabte ju špachtľou, hubkou alebo kefou.
  5. Naneste penetračný náter Primalex Protiplesňová penetrácia.
  6. Steny natrite maliarskou farbou Primalex Mykostop, ktorá ochráni stenu pred tvorbou nových plesní alebo použite Primalex Mykostop prevencia v kombinácii s Vami vybraným interiérovým náterom Primalex alebo akoukoľvek interiérovou náterovou hmotou Primalex obohatenou o prípravok Primalex Mykostop prevencia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader