A) Zakryte si nábytok 

Zmotať a vyhodiť do koša kus igelitu je oveľa jednoduchšie, ako z nábytku zoškrabovať kvapky a fŕkance od farby. Ideálne by bolo nábytok z miestnosti úplne vypratať, ale na to väčšinou nie je čas ani možnosť. Zakrývacia fólia poskytne elegantné riešenie.
Zoženiete ju vo všetkých predajniach Dom farieb. Ušetrí vám čas, peniaze a predovšetkým nervy.

B) Prelepte, čo sa dá

Zástrčky, vypínače, podlahové lišty, zárubne a všetky ďalšie doplnky, ktoré môžu byť nechtiac zafarbené. Nič nemusíte zložito odmontovávať a odstraňovať. Stačí vziať do ruky maskovaciu lepiacu pásku a všetko, čo nemá dostať nový náter, poriadne oblepte.
Maskovacia páska má vlastnosti, vďaka ktorým cez ňu farba nepresiakne, a po maľovaní ju bez problémov odstránite.


C) Nezabudnite na podlahy 

Rozkladanie novín pomôže, ale riziko roztrhnutia a presiaknutia farby je veľké. Počuli ste už o zakrývacích fóliách so samolepiacim okrajom? K podlahe ich stačí prilepiť a ich silný statický náboj zaistí dokonalé priľnutie.

D) Myslite aj na seba 

Skúsený maliar vám potvrdí, že bez ochranných prostriedkov sa nevyhnete drhnutiu farby z pokožky riedidlom. Nezáleží na tom, ako veľmi si dávate pozor. Vždy sa nájdu kvapky, ktoré si na vaše telo nájdu cestu.
Ak sa chcete vyhnúť zašpineniu, môžete skúsiť jednorazový overal na maľovanie. Všetky zásahy a fŕkance schytá on a vy môžete bez strachu maľovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader