Teplejšie dni sú tu a pokiaľ patríte k tým, ktorí najradšej trávite voľný čas na záhrade, určite sa Vám bude hodiť pár rád, ako si ju skrášliť. Po rokoch môže Váš záhradný nábytok potrebovať ošetriť. Poradíme Vám, aký typ náteru zvoliť u akéhokoľvek typu materiálu. Či už potrebujete natrieť terasu, kovové oplotenie alebo plastový nábytok a doplnky, na všetko máme riešenie.

Záhradná grilovačka na terase

Predtým, ako zorganizujete posedenie s priateľmi, skontrolujte, či terasa a záhradný nábytok nepotrebuje trochu upraviť. Drevo je živý organizmus, preto potrebuje aj dôkladnú starostlivosť. Náter ochraňuje drevo pred vonkajším vplyvom počasia a zabraňuje tak zmenám jeho farieb a vlastností.
Predtým ako na drevo nanesiete náter, zbavte ho najskôr prachu a nečistôt suchou handričkou alebo štetcom. Brusným papierom odstráňte aj prípadný starý lak. Povrch musí byť čistý, hladký a suchý. Na ochranu dreva odporúčame použiť Bondex Decking Oil. Ten poskytuje dlhodobú ochranu pred vetrom, dažďom a zvýrazňuje štruktúru dreva. Použiť ho môžete na všetky typy dreva, predovšetkým na terasy a drevené plochy v exteriéri.


Ešte nepatrí do starého železa

Vstupná brána, plot alebo kovové zábradlie bez dostatočnej ochrany veľmi rýchlo koroduje. Našťastie existuje veľa prostriedkov, ktoré zaistia, že kovy nemusíte hodiť do starého železa a môžete im vrátiť nový život aj lesk.
Vďaka vodou riediteľným farbám od Balakryl Uni môžete starnutie na železe natrieť raz dva! Kovový povrch je potrebné handrou zbaviť nečistôt a mastnoty. Farba sa ľahko nanáša štetcom alebo valčekom a natrieť tak môžete akýkoľvek povrch v exteriéri. Okrem kovu je Balakryl Uni vhodný aj na plasty, omietky a betón.


Oživte plastové predmety

Máte na záhrade plno doplnkov, u ktorých farba už dávno nie je to, čo kedysi bývala? Materiál vplyvom slnečného žiarenia veľmi rýchlo bledne a stráca svoj pôvodný odtieň. Pokiaľ je Vám ľúto doplnky vyhodiť, nemusíte. Vráťte život starým kvetináčom, nábytku aj iným plastovým predmetom. Aj plast je už možné natrieť veľmi ľahko. Zvládne to úplne každý, a tak si môžete z natierania spraviť rodinný teambuilding!
Plastový povrch zbrúste brusným papierom alebo hubkou. Tak farba lepšie priľne k povrchu. Z plastu odstráňte nečistoty, mastnotu a opláchnite pred náterom čistou vodou. Aj na plastové doplnky odporúčame farby Balakryl Uni. Farbu hlavne dôkladne premiešajte a môžete začať s natieraním. Do Vašej záhrady tak vdýchnete nový život a môžete si užívať spoločné chvíle s najbližšími v krásnom prostredí Vášho domova.

Viac podobných projektov, rád a návodov nájdete na webe Projekt na víkend.      

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader