Vyberáte farbu do interiéru, ktorá bude spĺňať vaše požiadavky?

Okrem odtieňa farby je dôležité venovať pozornosť aj technickým parametrom vybraného náteru. Medzi jednotlivými nátermi sú rozdiely predovšetkým v ich vlastnostiach. Nátery môžu byť oteruvzdorné a umývateľné, pri ktorých môže byť rozdiel v následnej čistiteľnosti.
 
Vedeli ste, že interiérové náterové hmoty PPG obsahujú celkom 50 rôznych surovín? Jedna receptúra môže obsahovať desať až dvadsaťpäť surovín a podľa toho majú nátery dané vlastnosti.
 
Pri bielych náterových hmotách sú kľúčové dva parametre: belosť a krycia schopnosť. Kryciu schopnosť náterov zaisťujú plnivá, do ktorých patria kaolíny v základných náteroch a vápence, ktoré sú vo vyšších kategóriách náterov. Na zvýšenie belosti sa pri náteroch používa titánová beloba.
 
Na oteruvzdornosť a umývateľnosť použitej farby má vplyv podiel spojivovej zložky. Farby, ktoré majú nízky podiel spojiva, sú oteruvzdorné za sucha, farby s vyšším obsahom spojiva sú oteruvzdorné za mokra a prémiové nátery môžu byť plne umývateľné a lepšie aj horšie čistiteľné od rôznych škvŕn.

Pri interiérových náteroch hrá dôležitú úlohu ich oteruvzdornosť a umývateľnosť.

Aké sú hlavné benefity a použitie oteruvzdorných náterov?

 
Primalex Plus je najpredávanejším produktom od značky Primalex na slovenskom trhu. Tento náter je ľahko aplikovateľný, s vynikajúcou krycou schopnosťou a zároveň je aj oteruvzdorný. Navyše zaisťuje vyššiu belosť. Je vhodný na minerálne povrchy v interiéroch, napr. v obývacích izbách, spálňach alebo v priestoroch kancelárií.
 
Primalex Polar je biela interiérová farba, ktorá ponúka dokonalú belosť (min. 92% BaSO4) vďaka tomu, že obsahuje najkvalitnejšie kalcinované vápence a vysoký podiel titánovej beloby. Ľahko sa aplikuje a je vysoko oteruvzdorný. Je ideálny na maľovanie stien a stropov interiérov v obytných a tiež komerčných priestoroch, najmä reprezentatívneho charakteru.

Oteruvzdorné farby Primalex Plus a Primalex Polar

Aké sú hlavné benefity a použitie oteruvzdorných a umývateľných náterov?

 
Primalex Fortec je umývateľný náter, ktorý sa vyznačuje vysokou paropriepustnosťou, je teda vhodný do vysoko zaťažovaných miest a na náročné povrchy, ktoré sú príležitostne vystavované vlhkosti. Odporúčame ho použiť najmä do kuchýň, detských izieb a kúpeľní, kde je predpoklad vyššieho zaťažovania alebo občasného kontaktu s vodou a parou.
 
Primalex Essence je prémiová umývateľná interiérová farba s vysokou krycou schopnosťou a jednoduchou aplikáciou. Je odolná proti znečisteniu, oteru za mokra a hodí sa aj do priestorov, kde dochádza ku kontaktu s vodou a parou, ako sú kuchyne a kúpeľne. Vyberať môžete z palety 42 moderných odtieňov, ktoré majú zamatovo matný vzhľad.
 
Primalex Ceramic je umývateľná a veľmi ľahko čistiteľná interiérová farba najvyššej kvality. Obsahuje inovatívne hydrofóbne častice, ktoré minimalizujú prienik tekutých nečistôt a vytvára tak výnimočne hydrofóbny a paropriepustný povrch, ktorý je odolný voči umývaniu aj drhnutiu. Bežné škvrny, napr. od kečupu, či horčice tak jednoducho odstránite.
 
Špeciálna interiérová farba Primalex Bacteria Resist je interiérový vysoko krycí a odolný náter, ktorý obsahuje technológiu ACTIVE SILVER. Tá zamedzuje rastu baktérií a plesní na povrchu náteru. Kam je ideálne použiť túto farbu? Odporúča sa najmä do nemocníc, kliník, lekárskych ordinácií, operačných sál, škôlok, škôl, hotelov a reštaurácií, ale aj domácností, kde chceme klásť dôraz na čistotu a hygienickosť prostredia.

Primalex Bacteria Resist obsahuje technológiu ACTIVE SILVER
 
Všetky tieto interiérové nátery sú dostupné vo vybraných odtieňoch, pokiaľ by ste radi iný odtieň, je možné natónovať až do 20 000 odtieňov v našich tónovacích centrách, ktoré nájdete vo všetkých predajniach Dom farieb.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader