Ako správne vybrať valček?

Chystáte sa vymaľovať obývaciu izbu, kuchyňu alebo detskú izbičku? Potom by mal byť valček Vašou povinnou výbavou. No vyznať sa v nich nie je jednoduché, na trhu existuje veľa typov aj veľkostí. V našom článku Vám pomôžeme lepšie sa zorientovať v sortimente valčeky a poradíme Vám so správnym výberom, aby Vám išlo maľovanie pekne od ruky.
 

Prečo pri maľovaní zvoliť valček namiesto štetca?

Je to jednoduché, valček je ideálny na väčšie plochy, nezanecháva šmuhy a ťahy a naviac je aplikácia farby pomocou valčeka oveľa rýchlejšia, nehovoriac o neporiadku, ktorý môže štetec napáchať.
 

Na čo sa pri výbere vhodného valčeka zamerať?

Dôležitá je šírka valčeka. Pokiaľ sa chystáte maľovať veľkú plochu, zvoľte široký valček. Pre maľovanie horšie dostupných miest alebo malých plôch, ako sú výklenky a kúty, ideálne sú užšie valčeky.

Povrch, ktorý sa chystáte maľovať, hrá taktiež dôležitú rolu. Ak sa chystáte natierať hladký povrch, to znamená sadrokartón, stierková omietka alebo drevo, vhodný valček je z mikrovlákna alebo polyamidu s kratším vláknom, ktorý farbu lepšie drží. Pre hrubšie povrchy ako sú fasády alebo betónové omietky, zvoľte valček z polyamidu s dlhším vláknom, ktorý nasiakne väčšie množstvo farby.

Na trhu sú k dispozícií valčeky rôznych materiálov. Najkvalitnejšie valčeky sú z polyamidových vlákien. Toto syntetické vlákno má dlhšiu životnosť a dobre absorbuje farbu. Veľkú rolu hrá  taktiež to, aký náter budete pomocou valčeku aplikovať. V materiáloch a vhodnosti náteru Vám pomôže náš zoznam valčekov, ktorý môžete nájsť v ponuke Dom farieb.

Maliarsky valček ProGold TripleRED PG 2012 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
 
 
Maliarsky valček ProGold PG 2050 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
Maliarsky valček ProGold Nylon PG 2043 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
Maliarsky valček ProGold PG 2014 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
 
Lakovací valček ProGold VELUR PG 2042 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
 
 
Lakovací valček ProGold FLOCK PG 2051 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb. 
 
 
Lakovací valček ProGold PG 2040 môžete kúpiť v ktorejkoľvek predajni Dom farieb.
 
 
Ak si napriek tomu nebudete istý so správnym výberom valčeku, neváhajte sa obrátiť na našich odborníkov priamo v predajni Dom farieb, ktorí Vám s výberom radi poradia a pomôžu. Sme tu pre Vás.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader