Ako sa plesní zbaviť a zabrániť tomu, aby sa vo Vašom interiéri objavovali čo najmenej?

 

Príčina

 
Plesne v interiéri môžu mať viacero príčin. Najčastejšou je zvýšená vlhkosť, či už z dôvodu chybnej konštrukcie domu alebo nesprávnych návykov, teda nedostatočného vetrania alebo vykurovania miestnosti. Pokiaľ sa jedná o konštrukčný nedostatok (napr. nesprávne tesnenie), ako laik sa obráťte na odborníkov, ktorí Vám poradia s jeho nápravou.

Prevencia

 
Ako vzniku plesní zabrániť? Odporúčame vetrať, vetrať a vetrať. Neznamená to ale, aby ste mali pootvorené okno celý deň. Ideálne je vetrať niekoľkokrát denne minimálne po dobu 10 minút. Zvýšenú pozornosť venujte hlavne kuchyni a kúpeľni, kde je zvýšená vlhkosť na dennom poriadku.
 

Odstránenie plesní

 
Ako sa takej plesni zbaviť? Existujú prípravky, ktoré Vám s plesňami zaručene pomôžu. NIKDY sa stenu nesnažte iba zamaskovať a pretrieť pleseň farbou. Pleseň je naopak potrebné odstrániť pomocou prípravku pre odstránenie plesní a následne použiť protiplesňovú penetráciu a náter.
 
Krok č. 1 – Použite prípravok pre odstránenie plesní, ktorý nechajte pôsobiť 24 hodín.

Krok č. 2 – Postihnuté miesto navlhčite a umyte alebo zoškrabte kefou alebo špachtľou.

Krok č. 3 – Naneste penetračný náter Primalex protiplesňová penetrácia, ktorý prenikne hlboko do podkladu.

Krok č. 4 – Použite protiplesňovú farbu Primalex Mykostop.
 
Primalex Mykostop je špeciálny oteruvzdorný náter s vysokou schopnosťou krytia a vďaka fungicídnym látkam likviduje plesne a zároveň slúži ako prevencia pred vznikom nových plesní. Hodí sa ideálne do ťažko vetrateľných miestností, akými sú kúpeľne, toalety, chodby alebo technické miestnosti.

Bojíte sa prípadných viditeľných rozdielov medzi bielou farbou a Primalex Mykostop? Máme pre Vás dobrú správu. Náter je zhodný s Primalex Polar, nemusíte sa tak obávať rozdielov v bielych odtieňoch.

Pokiaľ budete musieť doma po odstránení plesní zjednotiť farebnú stenu, prečítajte si naše desatoro k maľovaniu, kde nájdete cenné rady, na čo pri maľovaní nezabudnúť. Odkaz na článok z projektu na víkend nájdete 
tu!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

loader